۸۲ درصد مردم آلمان: حمایت بی، چون و چرا از اسرائیل دیگر بس است
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۳۳۶۰۸۷

۸۲ درصد مردم آلمان: حمایت بی، چون و چرا از اسرائیل دیگر بس است

در حالی که دولت آلمان همچنان بر حمایت نظامی از اسرائیل پافشاری می‌کند، نظرسنجی جدیدی نشان می‌دهد که مردم این کشور نسبت به حمایت بی‌قیدوشرط از رژیم اسرائیل خسته شده‌اند.
۸۲ درصد مردم آلمان: حمایت بی، چون و چرا از اسرائیل دیگر بس است

 به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، در حالی که دولت آلمان همچنان بر حمایت نظامی از اسرائیل پافشاری می‌کند، نظرسنجی تازه مؤسسه کوربر اشتفتونگ و مؤسسه فورسا نشان می‌دهد که ۸۲ درصد از شهروندان آلمانی با این سیاست مخالفت دارند.

به‌نوشته خبرگزاری آناتولی، شبکه المسیره و وب‌سایت عربی ۲۱ که بخش‌هایی از گزارش را منتشر کرده‌اند، نظرسنجی فورسا که بین ۱۵ تا ۲۶ سپتامبر ۲۰۲۵ و روی بیش از ۱۵۰۰ شهروند آلمانی انجام شد، تصویری روشن از تغییر نگرش عمومی ارائه می‌دهد.

بر اساس نتایج، تنها ۱۵ درصد پاسخ‌دهندگان با حمایت نظامی آلمان از اسرائیل در جنگ غزه موافق بودند، در حالی که ۸۲ درصد آن را رد کردند، همچنین ۷۳ درصد از شرکت‌کنندگان معتقدند دولت برلین باید فشار دیپلماتیک قوی‌تری بر اسرائیل وارد کند تا سیاست‌هایش در غزه تغییر کند.

همچنین در یک پدیده قابل توجه، ۶۰ درصد از آلمانی‌ها ایده «مسئولیت تاریخی ویژه آلمان برای حفاظت از اسرائیل به‌دلیل هولوکاست» را رد کردند، در حالی که تنها ۳۸ درصد با آن موافق بودند، این تغییر نسبت به سال‌های گذشته، که حمایت از این ایده حدود ۵۰ درصد بود، نشانه خستگی عمومی از سیاست حمایت بی‌قیدوشرط دولت آلمان از اسرائیل است.

حمایت از کمک‌های بشردوستانه و میانجی‌گری

نظرسنجی همچنین حاکی از حمایت گسترده از کمک‌های بشردوستانه است؛ ۸۷ درصد از آلمانی‌ها با ارائه کمک انسانی به مردم غزه موافق هستند و ۶۴ درصد معتقدند آلمان باید نقش میانجی میان اسرائیل و حماس را ایفا کند. این یافته‌ها نشان می‌دهد که مردم آلمان به‌دنبال رویکردی متعادل‌تر و انسانی‌تر در سیاست خارجی کشورشان هستند.

این نظرسنجی در حالی منتشر می‌شود که آلمان از بزرگ‌ترین تأمین‌کنندگان سلاح به اسرائیل بوده است، از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تا ۵ ژوئن ۲۰۲۵، برلین مجوز فروش تسلیحات به‌ارزش بیش از ۴۹۲ میلیون یورو به تل‌آویو صادر کرده است. صدراعظم فریدریش مرتز در اوت ۲۰۲۵ تحت فشار افکار عمومی محدودیت‌هایی بر صادرات سلاح اعمال کرد، اما این محدودیت‌ها اخیراً لغو شد و اعتراضات عمومی را دوباره تشدید کرد.

دولت آلمان مدعی است که از ۱۰ اکتبر ۲۰۲۵، آتش‌بس میان اسرائیل و حماس برقرار شده است و تلاش می‌کند صلح پایدار و افزایش کمک‌های انسانی را تضمین کند، با این حال، گزارش‌های سازمان ملل و مقامات فلسطینی، از جمله «ریاض منصور»، نماینده فلسطین در شورای امنیت، حاکی از نقض مداوم آتش‌بس است؛ از زمان اجرای آن حداقل ۳۴۲ فلسطینی به شهادت رسیده‌اند و نزدیک به ۹۰۰ نفر زخمی شده‌اند.

واکنش‌ها و تحلیل‌ها

کارشناسان مؤسسه کوربر، این نتایج را به‌عنوان «تغییر پارادایم» در سیاست خارجی آلمان توصیف می‌کنند. آنا بوش از مؤسسه فورسا می‌گوید: «این نتایج نشان‌دهنده خستگی از حمایت بی‌قیدوشرط است و دولت را وادار به بازنگری می‌کند.»، احزاب اپوزیسیون مانند سبز‌ها و چپ‌ها از نتایج استقبال کرده و خواستار توقف صادرات سلاح شده‌اند، در حالی که ائتلاف حاکم (CDU/CSU و SPD) همچنان بر حمایت بی‌چون‌وچرا از اسرائیل و «تعهد تاریخی» نسبت به این رژیم تأکید دارد، اما فشار‌های داخلی افزایش یافته است.

پربازدیدترین آخرین اخبار